Protecció de les vostres dades personals

La seguretat de la vostra targeta de crèdit és la nostra preocupació més important.
Ibiza Hotels Guide.com que només utilitza el més modern sistema de transaccions online: el TPV virtual (Terminal Punt de Venda virtual), les comunicacions, reserves d'allotjament i transaccions de pagament, es realitzen en l'entorn més segur al dia d'avui. La vostra reserva d'allotjament rebrà la més alta protecció possible.
Les dades de la vostra targeta només arriben al vostre banc. A ningú més.
És molt fàcil reservar a Ibiza Hotels Guide.com.
En només 5 senzilles passes, podeu realitzar molt fàcilment la vostra reserva, quan vulgueu, 24 hores al dia, 7 dies a la setmana.
Una vegada que vós hàgiu seleccionat l'hotel i trobat la disponibilitat, només haureu de fer cinc passes:
  1. Verificació de les dades del producte: comprovau la vostra elecció per evitar errors.
  2. Dades de la persona usuària: introduïu les vostres dades personals.
  3. Confirmació de les dades: una simple comprovació addicional per a major seguretat.
  4. Pagament de reserva: mitjançant TPV virtual. Pagareu NOMÉS el dipòsit requerit per l'establiment. La resta de l'import de la vostra reserva el pagareu en arribar a l'hotel.
  5. Entrega del bonus: us arribarà per e-mail.
Quan es paga la reserva?
En arribar a l'hotel o als apartaments.
A través d'Internet, Ibizahotelsguide.com us solˇlicitarà un dipòsit, normalment el 10 % de l'import de la reserva, encara que això depèn de cada establiment. El mínim és sempre una nit. Aquest pagament es fa amb totes les mesures de seguretat existents al dia d'avui, mitjançant el Terminal Punt de Venda virtual. El sistema enviarà un bonus al vostre e-mail que us indicarà les dades de la vostra reserva, el dipòsit efectuat i l'import que haureu de pagar a la vostra arribada a l'allotjament.
Quan es carregarà a la vostra targeta de crèdit?
Depèn del país. Poden ser fins i tot 5 dies fins que figuri al compte de la vostra targeta.
La transacció s'efectuarà en EUROS, sigui quin sigui l'origen del client o l'establiment seleccionar.
Entrada i sortida de l'establiment
Entrada:
La disponibilitat d'una habitació o un apartament, segons el costum internacional, és a partir del migdia del dia d'arribada. En alguns hotels i apartaments potser es desallotgi l'habitació al migdia. En aquest cas haurà de netejar-se i no posar-se a disposició fins a les 14:00 h. Tingueu-ho en compte si està prevista la vostra arribada abans del migdia. AMB LA RESERVA S'INCLOUEN els serveis detallats segons les condicions de reserva estipulades per cada establiment turístic seleccionat en el moment d'efectuar la reserva. IVA inclòs.
Sortida:
També haureu de desallotjar la vostra habitació el migdia del dia de sortida. Això és especialment important si el vostre vol de tornada és nocturn i no teniu plans per deixar l'hotel o apartament fins a darrera hora de la tarda o fins i tot després de mitjanit. Pot ser que arribeu de matinada i ocupàs l'habitació immediatament. Això ja compta com la vostra primera nit. El dia de tal vegada heu d'esperar molt abans de marxar des de l'hotel o apartament fins a l'aeroport. La majoria d'hotels i apartaments us permetran mantenir la vostra habitació fins a la sortida pagant un suplement però solament si tenen habitacions disponibles. En cas contrari haurien de tenir instalˇlacions per guardar el vostre equipatge i potser que també per canviar-se, dutxar-se, etc. Per favor, consultau amb la recepció a la vostra arribada.
Si voleu, podeu reservar una nit extra que us possibilitarà mantenir la vostra habitació o el vostre apartament fins que tengueu la sortida.
Quina és la política de cancelˇlació?
En tot moment podeu desistir dels serveis soliˇlcitats o contractats i teniu dret a la devolució de tot l'import pagat com a dipòsit, segons s'ha explicat abans, llevat dels casos següents, en què haureu d'indemnitzar l'establiment turístic pels conceptes que a es descriuen a continuació:
  1. En cas d'hotel, hotel-apartament, hotel rural, hostal o hostal residència, si l'anulˇlació de la reserva s'efectua amb SIS DIES o menys d'antelació al dia fixat per ocupar l'habitació, quedarà a disposició de l'empresa hotelera la quantitat rebuda en concepte de dipòsit.
  2. En el cas d'apartament o habitatge turística vacacional, l'anulˇlació de la reserva donarà dret a retenir com a màxim, en concepte d'indemnització, el següent percentatge del dipòsit exigit:
El 5% de la quantia del dipòsit quan l'anulˇlació es faci amb trenta-un dies o més d'antelació a la data fixada per ocupar l'allotjament.
El 50% de la quantia del dipòsit quan es faci amb trenta o menys dies i més de set.
El 100% de la quantia del dipòsit quan es faci amb set o menys dies.
TOTES LES CANCELˇLACIONS ES REBRAN OBLIGATÀRIAMENT PER CORREU ELECTRÒNIC O FAX. Per favor, enviau un CORREU ELECTRÒNIC a info@ibizahotelsguide.com o un FAX al següent número: 00 34 971 199 800 en el qual expresseu clarament el seu nombre de referència de reserva, que s'inclou en el correu de confirmació. La vostra cancelˇlació requerirà la nostra confirmació escrita per mitjà de correu electrònic o de fax.